Rajinikanth Wiki, Biography, Filmography, Family, Film List, House

0

Rajinikanth Wiki Biography, Filmography, Family, Film List, House : Rajinikanth is a famous actor in south india he is called as a Super Star of Tamil Cinema. Rajnikanth real name is ‘Shivaji Rao Gaekwad’, Rajinikanth was bron on 12 december 1950 at Bangalore in Karnataka. First he worked as a bus conductor in Bangalore, After that in 1973 he joined in Madras Film Institute to learn acting.

He Made his debut in Tamil Cinema in the movie of ‘Apoorva Ragangal’ with the direction of ‘K. Balachander’. Rajinikanth Debuted movie ‘Apoorva ragangal’ was released in the year of 1975 after this movie release Rajinikanth gets a great response from the audience, then he committed to act in more movies in Tamil Cinema.

Now Rajinikanth became the one of the highest paid actors in India. For a single movie now Rajinikanth gets above 60 crores, For ‘Kabali‘ movie Rajinikanth gets 60crores this is the highest for the Indian actors.

Rajinikanth Biography, Age, Height, native, Family, caste :

Rajinikanth Biography 
Name Shivaji Rao Gaekwad
Other NameRajinikanth
Date Of Birth12 december1950
ProfessionActor
Birth PlaceBangalore,Karnataka
NationalityIndian
Current CityTamil Nadu
RelegionHindu
MarriedYes
Wife name ( Affairs) Latha Rajinikanth
DaughtersAishwariya
Soundharya
Height1.73 m

Rajinikanth Family :

Rajinikanth got married in 26 February 1981 with Latha, Now they as two daughters one is Aishwariya and another one is Soundharya. Rajinikanth’s 1st daughter Aishwariya got married with a Actor ‘Dhanush’. Aishwariya is now became as a director in south cinema.

And Rajinikanth 2nd daughter is also a director and a graphics designer she directed his father rajinikanth in a Animation movie ‘Kochadaiyan’.

Rajinikanth Awards List : 

Padma Bhusha, Padma Vibhushan, Filmfare Award, Vikatan Award, Vijay Awards, Indian Entertainer of the Year for 2007 by NDTV and much more.

Rajinikanth Filmography : Film List

  • Kaala  – 2018 ( Telugu ) 
  • Kaala (2018)  – 2018 ( Hindi ) 
  • 2.O  – 2018 ( Tamil ) 
  • Kaala  – 2018 ( Tamil ) 
  • Enthiran 2 (2.0) – 2017 ( Hindi ) 
  • Kabali  – 2016 ( Telugu ) 
  • Kabali  – 2016 ( Tamil )
  • Kochadaiiyaan – 2014 ( Hindi ) 
  • Lingaa  – 2014 ( Tamil ) 
  • Vikrama Simha – 2014 ( Telugu ) 
  • Lingaa  – 2014 ( Hindi )
  • Kochadaiyaan – 2014 ( Tamil ) 
  • Lingaa  – 2014 ( Telugu ) 
  • Rana  – 2012 ( Hindi ) 
  • Raana  – 2012 ( Tamil )
  • Sivaji-3D  – 2012 ( Tamil ) 
  • Hara  – 2011 ( Tamil ) 
  • The Robot  – 2010 ( Hindi ) 
  • Robo  – 2010 ( Telugu )
  • Endhiran  – 2010 ( Tamil ) 
  • Arasan – The Don – 2009 ( Tamil ) 
  • Kathanayakudu – 2008 ( Telugu ) 
  • Kuselan  – 2008 ( Tamil ) 
  • Sivaji: The Boss – 2007 ( Tamil ) 
  • Sivaji  – 2007 ( Telugu )
  • Chandramukhi – 2005 ( Tamil ) 
  • Chandramukhi – 2005 ( Telugu ) 
  • Baba  – 2002 ( Telugu )
  • Baba  – 2002 ( Tamil ) 
  • Aandavan  – 2000 ( Tamil ) 
  • Padayappa  – 1999 ( Tamil ) 
  • Narasimha  – 1999 ( Telugu ) 
  • Arunachalam  – 1997 ( Tamil ) 
  • Arunachalam  – 1997 ( Telugu ) 
  • Basha  – 1995 ( Telugu ) 
  • Muthu  – 1995 ( Tamil ) 
  • Baasha  – 1995 ( Tamil ) 
  • Pedarayudu  – 1995 ( Telugu ) 
  • Aatank Hi Aatank – 1995 ( Hindi ) 
  • Veera (1994)  – 1994 ( Tamil ) 
  • Valli  – 1993 ( Tamil ) 
  • Uzhaippali  – 1993 ( Tamil ) 
  • Yejaman  – 1993 ( Tamil ) 
  • Mannan  – 1992 ( Tamil ) 
  • Annamalai  – 1992 ( Tamil ) 
  • Pandiyan  – 1992 ( Tamil ) 
  • Thalapathi  – 1991 ( Tamil ) 
  • Dalapathi  – 1991 ( Telugu ) 
  • Nattukku Oru Nallavan  – 1991 ( Tamil ) 
  • Dharma Dorai – 1991 ( Tamil ) 
  • Panakkaran  – 1990 ( Tamil ) 
  • Athisaya Piravi – 1990 ( Tamil ) 
  • Siva  – 1989 ( Tamil ) 
  • Raja Chinna Roja – 1989 ( Tamil ) 
  • Kodi Parakuthu – 1988 ( Tamil ) 
  • Dharmathin Thalaivan  – 1988 ( Tamil ) 
  • Guru Sishyan (1988 Film)  – 1988 ( Tamil ) 
  • Oorkavalan  – 1987 ( Tamil ) 
  • Manathil Uruthi Vendum  – 1987 ( Tamil ) 
  • Manithan (1987) – 1987 ( Tamil ) 
  • Velaikaran  – 1987 ( Tamil ) 
  • Viduthalai  – 1986 ( Tamil ) 
  • Naan Adimai Illai – 1986 ( Tamil ) 
  • Mr. Bharath  – 1986 ( Tamil ) 
  • Maveeran  – 1986 ( Tamil ) 
  • Naan Sigappu Manithan 1985 – 1985 ( Tamil ) 
  • Un Kannil Neer Vazhindal  – 1985 ( Tamil ) 
  • Sri Raghavendra – 1985 ( Tamil ) 
  • Padikkadavan – 1985 ( Tamil ) 
  • Thambikku Entha Ooru  – 1984 ( Tamil ) 
  • Nallavanuku Nallavan  – 1984 ( Tamil ) 
  • Kai Kodukkum Kai – 1984 ( Tamil ) 
  • Anbulla Rajinikanth – 1984 ( Tamil ) 
  • Thudikkum Karangal  – 1983 ( Tamil ) 
  • Thanga Magan (1983)  – 2015 ( Tamil )
  • Thai Veedu  – 1983 ( Tamil ) 
  • Sivappu Sooriyan – 1983 ( Tamil ) 
  • Paayum Puli (1983) – 1983 ( Tamil ) 
  • Uruvangal Maralam – 1983 ( Tamil ) 
  • Adutha Varisu – 1983 ( Tamil ) 
  • Agni Sakshi  – 1982 ( Tamil ) 
  • Naandri, Meendum Varuga  – 1982 ( Tamil ) 
  • Thanikattu Raja – 1982 ( Tamil ) 
  • Ranga  – 1982 ( Tamil )
  • Puthu Kavithai – 1982 ( Tamil ) 
  • Bandipotu Simham – 1982 ( Telugu ) 
  • Moondru Mugam – 1982 ( Tamil ) 
  • Enkeyo Ketta Kural – 1982 ( Tamil ) 
  • Kazzhugu  – 1981 ( Tamil ) 
  • Garjanai (1981) – 1981 ( Tamil ) 
  • Thillu Mullu  – 1981 ( Tamil ) 
  • Ranuva Veeran – 1981 ( Tamil ) 
  • Garjane  – 1981 ( Kannada ) 
  • Netrikan  – 1981 ( Tamil ) 
  • Murattu Kalai  – 1980 ( Tamil ) 
  • Kaali (1980)  – 1980 ( Tamil ) 
  • Ellam Un Kairasi – 1980 ( Tamil ) 
  • Anbukku Naan Adimai  – 1980 ( Tamil ) 
  • Naan Potta Saval – 1980 ( Tamil ) 
  • Billa (1980)  – 1980 ( Tamil ) 
  • Naan Vazhavaippen – 1979 ( Tamil ) 
  • Ninaithale Inikkum (1979 Film)  – 1979 ( Tamil ) 
  • Kuppathu Raja – 1979 ( Tamil ) 
  • Allaudinaum Arputha Vilakkum – 1979 ( Tamil ) 
  • Dharma Yuddam – 1979 ( Tamil ) 
  • Priya (1979)  – 1979 ( Kannada ) 
  • Thaayillamal Naan Illai  – 1979 ( Tamil ) 
  • Annai Oru Alayam – 1979 ( Tamil ) 
  • Aarilirunthu Arubathu Varai – 1979 ( Tamil ) 
  • Mangudi Minor – 1978 ( Tamil ) 
  • Thappu Thalangal – 1978 ( Tamil ) 
  • Justice Gopinath – 1978 ( Tamil ) 
  • Thai Meethu Sathiyam  – 1978 ( Tamil ) 
  • Iraivan Kodutha Varam  – 1978 ( Tamil ) 
  • Shankar Salim Simon  – 1978 ( Tamil )
  • En Kelvikku Enna Bathil  – 1978 ( Tamil ) 
  • Sadhurangam – 1978 ( Tamil ) 
  • Thappida Thala – 1978 ( Kannada ) 
  • Aval Appadithan (1978)  – 1978 ( Tamil )
  • Priya  – 1978 ( Tamil ) 
  • Maathu Tappada Maga  – 1978 ( Kannada ) 
  • Ilamai Oonjaladukirathu (1978)  – 1978 ( Tamil )
  • Bairavi  – 1978 ( Tamil ) 
  • Mullum Malarum – 1978 ( Tamil ) 
  • Kiladi Kittu  – 1978 ( Kannada ) 
  • Vanakkatukuriya Kathaliye  – 1978 ( Tamil ) 
  • Aayiram Jenmangal – 1978 ( Tamil ) 
  • Kavikkuyil  – 1977 ( Tamil ) 
  • Galaate Samsara – 1977 ( Kannada ) 
  • Raghupathi Raghavan Rajaram – 1977 ( Tamil ) 
  • Kumkuma Rakshe – 1977 ( Kannada ) 
  • Ondu Premada Kathe  – 1977 ( Kannada ) 
  • 16 Vayathinile – 1977 ( Tamil ) 
  • Avargal  – 1977 ( Tamil ) 
  • Aarupushpangal – 1977 ( Tamil ) 
  • Bhuvana Oru Kelvi Kuri  – 1977 ( Tamil ) 
  • Aadu Puli Attam – 1977 ( Tamil ) 
  • Gaayathri  – 1977 ( Tamil ) 
  • Sahodarara Sawal – 1977 ( Kannada ) 
  • Anthuleni Katha – 1976 ( Telugu ) 
  • Moondru Mudichu – 1976 ( Tamil ) 
  • Baalu Jenu  – 1976 ( Kannada ) 
  • Katha Sangama 1976  – 1976 ( Kannada )
  • Apoorva Raagangal – 1975 ( Tamil ) 
 

Facebook Comments